Benvingut a Diari d'Igualada

     
  Crear un compte      

Diari d'Igualada
· Totes les Categories
· 1.Tema de la setmana
· 2. Societat
· 3. ...també
· 4. Igualada
· 5. Anoia
· 6. Economia
· 7. Cultura
· 8. Esports
· 9. Entrevista
· Opinió del lector

Serveis
· Home
· El teu compte
· El teu diari
· Enquestes
· Estadístiques
· Guia del cap de setmana
· Hemeroteca
· La teva notícia
· Mitssatges privats
· Opinió
· Recerca
· Recomana'ns
· Suggeriments
· Top 10
· WebMail

Qui hi ha connectat?
Actualment hi han 2 invitats, 0 membre(s) connectat(s).

Ets un usuari anònim. Pots registrar-te aquí

Idioma
Selecciona Idioma de la Interfície:


4. Igualada: Quan de la necessitat se'n pot fer virtut

Diari d'Igualada L'igualadí Ramon Torra Colom, distingit per la Federació Internacional de la Diabetis

Malgrat que no és metge sinó pacient, l'igualadí Ramon Torra ha aconseguit una de les distincions més importants de la Federació Internacional de la Diabetis. Un programa informàtic que ajuda en el control de les dosis d'insulina el va portar l'agost a París per recollir la Condecoració Hagerdon

EVA RIPOLL/IgualadaÉs igualadí, informàtic i té, com a negoci familiar, un forn de pa però ha aconseguit que el seu nom apareixi des del passat mes d'agost entre els més reconeguts per la Federació Internacional de la Diabetis. Ramon Torra Colom és diabètic i fa vuit anys que tre balla en un programa informàtic que permet contolar el nivell de glucèmia -de sucre a la sang- en els qui pateixen aquesta malaltia.

La seva tasca li ha valgut la Con decoració Hagerdon que atorga l'institut escandinau que porta el mateix nom i que se li va lliurar l'agost passat coincidint amb un congrés de la Federació Interna cional de la Diabetis, a París.

Amb el software que ha batejat amb el nom de Glucosa Controls ha aconseguit ajudar a millorar la salut de molts diabètics que, grà cies al sistema, poden ajustar amb molts precisió les dosis d'in sulina necessàries. De manera gratuïta i a través d'Internet ha portat el seu software arreu del món fins al punt que la regió d'A mèrica del Sud i Central de la Fe deració Internacional de la Dia betis el va proposar per la Con decoració.

Torra assegura que se sent molt satisfet per aquest reconeixe ment a la tasca que ha fet en paï sos molt necessitats . L'igualadí ha participat en una llarga llista de cursos i congressos a Amèrica del Sud i del Centre, on el seu sof tware ha tingut una gran difusió. «A diferència d'Espanya, que té la millor sanitat pública del món, a la resta de països de parla hispana han de triar entre una caixa de ti res de control -que aquí es rega len- o menjar perquè poden repre sentar el 25 % d'un sou».

«La meva tasca ha estat absolu tament desinteressada, per solida ritat», explica Torra. Afirma que quan va començar a patir els efectes més negatius de la diabe tis va pensar en tots els qui, com ell, els patien: «vaig pensar que ha via d'oferir aquesta eina a tot hom». El programa ajuda a les persones amb diabetis a millorar el seu control ja que aquest ins trument informàtic ofereix al metge i al pacient una visió ob jectiva del control de la malaltia per decidir el tractament. A més, ha creat una llista de corr

eu on hi ha més de 2.500 persones de tot el món, 500 de les quals són pro fessionals als qui fer consultes. Torra assegura que des l'any 97 s'han fet entre 32 i 34.000 descèr regues gratuites del programa «sense necessitat que em diguin res a mi, només demano als qui ho vulguin que em facilitatin les seves dades un cop al mes per a l'evolu ció del sistema». Actualment, «la tasca d'investigació del ja progra ma està molt avançada».

 
Login
Encara no tens un compte? Pots crear-ne un. Com a usuari registrat gaudiràs d'avantatges com: seleccionar l'aparença de la pàgina, configurar els comentaris i enviar els comentaris amb el teu nom.

Enllaços Relacionats
· Més Sobre Diari d'Igualada
· Notícies de ddi


Notícia més llegida sobre Diari d'Igualada:
Gisela Lladó, cantant d'Operación Triunfo


Vots de l'Article
Puntuació Promig: 0
vots: 0Opcions

Versió per a Imprimir  Versió per a Imprimir

Enviar a un Amic  Enviar a un Amic

"Login" | Entrar/Crear Compte | 0 Cometaris
Punts
Els comentaris són propietat dels qui els van enviar. No en som responsables del su contingut.

No són permesos els comentaris anònims, Regístrat si us plauWeb site Ce Trencada

www.diaridigualada.com és un web adaptat per Ce Trencada utilitzant phpnuke © 2003
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
Web site engine's code is Copyright ©2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Pàgina Generada al: 0.090 Segons